Виды блюд:
Основные Блюда
Обед
Рейтинг:
Средний Рейтинг Членов FatSecret
|
написано членом: MalaMala
Peruvian Rotisserie Chicken
A secret spicy and tasty rotisserie chicken.
Ингредиенты
Способ Приготовления
- Rinse the chicken very well, and cut off all the fat. Tuck the wings under the back of the chicken.
- Make a paste by mixing the garlic, huacatay, pepper, salt, aji, cumin, lemon or lime juice and achiote. Spread paste on the chicken and rub well from outside to inside.
- Let stand in the refrigerator for 2 hours or more, for a good flavor.
- Preheat oven to 350° F (175° C).
- Put the chicken in the roasting pan with lid. Cook, covered, for 1 1/2 hours, or until it is golden brown.
- Actually, grilling this chicken would be even better. Use charcoal or wood.
- Note: Huacatay, pronounced wah-kah-tye, also Peruvian black mint, is a herb used in Peruvian cuisine. The fresh leaves are ground into a paste, which is then used to add flavor to recipes. It can be found at Spanish stores.
- Note: Annatto is a derivative of the achiote trees of tropical regions of the Americas, used to produce a red food coloring and also as a flavoring. Its scent is described as "slightly peppery with a hint of nutmeg" and flavor as "slightly sweet and peppery. It is a major ingredient in the popular spice blend Sazón made by Goya Foods.
36 членов добавили этот рецепт в их поваренную книгу.
|
Отзывы
This is great tasting chicken but I see that several of these ingredients may be hard to find, so an alternative for the rub is http://www.peruvianrotisseriechicken.com
02 июл 15 написано членом: KLewis5
|
While probably not as good as the authentic ingredients I've read that annato can be substituted with equal parts turmeric and paprika. As for huacatay, 'Because this herb has such a special flavor, there really is no substitute, though a combination of mint and coriander comes closest.' 'To approximate the unique flavor of Huacatay, mix equal parts mint, coriander, and basil. '
05 мар 11 написано членом: MrsTofu
|
|
|
|
|
Написать отзыв для этого рецепта
Вы должны войти, чтобы оценить этот рецепт. Нажмите здесь, чтобы войти.
|
|
|
Найти Больше Рецептов
|
Фильтровать по Типу Еды
Основные Блюда
Обед
Новейшие Рецепты
Вкусно и мало калорий.
|
Идеально подходит для здорового и безглютенового варианта.
|
Легкий, мягкий и вкусный рецепт.
|
Рецепт вкусный, воздушный, быстрый и простой.
|
|
Добавить Рецепт
Питательная ценность:
|
|
В одной порции Peruvian Rotisserie Chicken 409 калорий.
|
|
Классификация калорий: 22% жир, 8% углев, 70% белк. |
|
Пищевая Ценность
Размер Порции
в порции
Энергетическая ценность
1712 кДж
409 ккал
Жиры
9,6г
Насыщенные Жиры
2,345г
Мононенасыщенные Жиры
2,947г
Полиненасыщенные Жиры
2,438г
Углеводы
8,2г
Сахар
2,14г
Клетчатка
1,8г
Белки
70,34г
Натрий
842мг
Холестерин
221мг
Калий
997мг
Классификация калорий:
Углеводы (8%)
Жиры (22%)
Белки (70%)
|
|
* На основе РСК из 2000 калорий
|