Важное сообщение
По техническим причинам (сертификат безопасности сайта) пользователи не могут получить доступ к аккаунту FatSecret через сайт.
Пожалуйста воспользуйтесь одним из наших мобильных приложений.
  
 
Добавить в мою Поваренную Книгу
Добавить в Пищевой Дневник
Порции:
10 порция(и)
Время Подготовки:
20 мин
Время приготовления:
40 мин
Виды блюд:
Гарниры
Рейтинг:
Average FatSecret member ranking Средний Рейтинг Членов FatSecret
написано членом: amryk

Quinoa and Black Beans

A high protein vegetarian dish, good hot or cold, especially the next day.

Ингредиенты

Способ Приготовления

  1. Rinse quinoa very well to remove bitter coating. Drain and rinse can of black beans. Chop onion, garlic and peppers.
  2. Heat oil in medium saucepan over medium heat. Stir in onion, garlic and peppers. Sauté until lightly browned.
  3. Mix quinoa into the saucepan and cover with vegetable broth.
  4. Season with cumin, curry powder and red pepper flakes, and black pepper. Bring to boil. Cover, reduce heat and simmer for 20 minutes.
  5. Stir diced tomatoes and black beans into saucepan and continue to simmer about 5 minutes until heated through.
  6. Optional: Add 1/2 cup chopped fresh cilantro at end.
  7. Variations: Use 2 cans black beans; use 1 cup frozen corn kernels instead of sweet red peppers; vary seasonings to your taste.
280 членов добавили этот рецепт в их поваренную книгу.
 

Отзывы 
Like everyone else, I changed it up a bit to suit my tastes but it was a recipe I'd definitely make again. Very tasty, and simple to make.
user vote
23 апр 12 написано членом: poecgal
An interesting and spicy variation on quinoa salad which I enjoyed. Some notes: 1. I wouldn't add the garlic quite so early and with so little oil unless you like your garlic burned. I added mine just a minute or two before adding the quinoa. 2. The recipe doesn't say when to add the jalapeno. You should add it in step 2. 3. I added a little of the vegetable stock while sauteeing in step 2, because there's so little oil in the recipe, it helps to keep things from burning. 4. It did indeed make 10 servings, but they are very small servings, a little more than 1/2 cup each. Next time I'll add more veggies to give it more bulk, perhaps celery for texture, green beans or even okra. 5. The recipe calls for no sodium broth, but the nutritional information is calculated using regular broth with plenty of sodium. I thought it needed salt.
user vote
29 мар 09 написано членом: sethb
I loved this recipe! yummy so good!
user vote
12 авг 08 написано членом: CoolBeans
tried this recipe today, with a few modifications I did a smaller quantity(used can red kidnet beans, which may be same as US black beans?)less calories too for the tin size I used. Well it turned out great, pretty hot and very very tasty, a greart low calorie nutritious meal. Many thanks to amryk
user vote
11 авг 08 написано членом: denni

     
 

Написать отзыв для этого рецепта



Вы должны войти, чтобы оценить этот рецепт. Нажмите здесь, чтобы войти.
 

Найти Больше Рецептов

Фильтровать по Типу Еды

Гарниры

Новейшие Рецепты

написано членом: Зоя Аоексеенко
Быстрый, простой и вкусный завтрак.
написано членом: tatyana_mt
Легко, вкусно и просто.
написано членом: irina_ri
Рецепт здорового, легкого и низкоуглеводного блюда.
написано членом: Amiumi146
Мягкий, пушистый и вкусный.

Добавить Рецепт

Питательная ценность:

В одной порции Quinoa and Black Beans 108 калорий.
Классификация калорий: 12% жир, 70% углев, 18% белк.

Пищевая Ценность
Размер Порции
в порции
в порции
Энергетическая ценность
451 кДж
108 ккал
Жиры
1,5г
Насыщенные Жиры
0,198г
Мононенасыщенные Жиры
0,588г
Полиненасыщенные Жиры
0,468г
Углеводы
19,44г
Сахар
1,74г
Клетчатка
4,4г
Белки
5,1г
Натрий
646мг
Холестерин
0мг
Калий
333мг
5%
от РСК*
(108 кал)
5% РСК
Классификация калорий:
 
Углеводы (70%)
 
Жиры (12%)
 
Белки (18%)

Получить приложение
    
© 2024 FatSecret. Все права защищены.