Важное сообщение
По техническим причинам (сертификат безопасности сайта) пользователи не могут получить доступ к аккаунту FatSecret через сайт.
Пожалуйста воспользуйтесь одним из наших мобильных приложений.
  
 
Добавить в мою Поваренную Книгу
Добавить в Пищевой Дневник
Порции:
4 порция(и)
Виды блюд:
Стартеры
Гарниры
Обед
Рейтинг:
Average FatSecret member ranking Средний Рейтинг Членов FatSecret
написано членом: cokezero1982

Eggplant Caprese Bake

Similar to an eggplant pizza but with no sauce, and similar to a caprese but with eggplant, it's the best of both worlds.

Ингредиенты

Способ Приготовления

  1. Slice eggplant to about 1/4" thickness. Sprinkle both sides with salt and let sit and drain in a colander or lay out on paper towels (to pull the moisture to the top which you can then dab off, otherwise you will end up with a soggy dish).
  2. Spray bottom of a baking dish with non-stick spray and place the eggplant in the dish, sides touching.
  3. Place a slice of the tomato on top of each slice of eggplant.
  4. Shred the basil and spread evenly across the tops.
  5. Drizzle olive oil evenly over all the slices and then sprinkle the mozzarella (more or less to taste) across the slices.
  6. bake at 350 °F (150 °C) until edges or cheese are slightly brown, about 20 minutes.
  7. Note: a great way to get in some of those much needed and often neglected vegetables. The light and zesty flavor is summery and refreshing in the winter.
149 членов добавили этот рецепт в их поваренную книгу.
 

Отзывы 
I make this, or a variation of this, ALL summer...I call them "Eggplant Napoleons." :) I seperately roast the eggplant and tomato on a sheet pan; both with S&P, EVOO, spalsh of balsamic, dried oregano and tarragon, and red pepper flakes. About 10 min @ 350-375°. I then layer eggplant, fresh mozz slices (which I marinate in a little EVOO/balsamic/S&P/garlic powder/oregano), basil leaf, roasted tomato, mozz slice, Basil leaf, and a drizzle of the mozz marinade; back in oven to get the mozz all golden and melty...about 3-5 min under the broiler. Feel free to grate some fresh Parm before broiling! Soooo good!
user vote
05 май 10 написано членом: Michlips
This was fantastic. Can you believe that I forgot the olive oil? It didn't even matter because the flavor combinations made up for anything the oil would have added.
user vote
02 ноя 09 написано членом: C_from_DC
I really liked this. I kept wanting a little marinara sauce of some kind, though... I might try that next time. Thanks for the great idea!
user vote
18 окт 09 написано членом: dylanbiles
This is great with really fresh, quality mozzarella. This is another one that's pretty filling and adds in some easy and tasty vegetables.
user vote
26 фев 09 написано членом: cokezero1982

     
 

Написать отзыв для этого рецепта



Вы должны войти, чтобы оценить этот рецепт. Нажмите здесь, чтобы войти.
 

Найти Больше Рецептов

Фильтровать по Типу Еды

Стартеры Гарниры Обед

Новейшие Рецепты

написано членом: albinashain
Влажное, нежное и приятное лакомство с каждым кусочком.
написано членом: Зоя Аоексеенко
Быстрый, простой и вкусный завтрак.
написано членом: Lela_2024
Кремовый, вкусный и низкокалорийный.
написано членом: Вардуи0070
Рецепт вкусный, воздушный, быстрый и простой.

Добавить Рецепт

Питательная ценность:

В одной порции Eggplant Caprese Bake 141 калорий.
Классификация калорий: 43% жир, 27% углев, 29% белк.

Пищевая Ценность
Размер Порции
в порции
в порции
Энергетическая ценность
589 кДж
141 ккал
Жиры
7,08г
Насыщенные Жиры
0,993г
Транс-Жиры
Мононенасыщенные Жиры
4,963г
Полиненасыщенные Жиры
0,859г
Углеводы
10,04г
Сахар
4,45г
Клетчатка
5,6г
Белки
10,66г
Натрий
215мг
Холестерин
5мг
Калий
422мг
7%
от РСК*
(141 кал)
7% РСК
Классификация калорий:
 
Углеводы (28%)
 
Жиры (43%)
 
Белки (29%)

Получить приложение
    
© 2024 FatSecret. Все права защищены.