Важное сообщение
По техническим причинам (сертификат безопасности сайта) пользователи не могут получить доступ к аккаунту FatSecret через сайт.
Пожалуйста воспользуйтесь одним из наших мобильных приложений.
  
 
Добавить в мою Поваренную Книгу
Добавить в Пищевой Дневник
Порции:
8 порция(и)
Время Подготовки:
30 мин
Время приготовления:
6 часов
Виды блюд:
Гарниры
Салаты и Соусы для Салатов
Обед
Рейтинг:
Average FatSecret member ranking Средний Рейтинг Членов FatSecret
написано членом: MalaMala

Tabbouleh

An Arabic salad dish also known as tabouleh or tabouli, that's often used as part of a mezze.

Ингредиенты

Способ Приготовления

  1. Cover a strainer with cheesecloth and place the bulgur on top. Place the strainer in a pot filled with cold water and soak the bulgur for 10 minutes.
  2. Pull up the sides of the cheesecloth, encasing the bulgur, and squeeze out all the water. Transfer to a large bowl.
  3. Toss the bulgur with the lemon juice. Toss again with the parsley, mint, tomatoes, and onions and season with salt and pepper.
  4. Stir in 1 1/4 cups of the olive oil and leave to rest at room temperature until the bulgur has absorbed enough liquid to be tender, 4 to 6 hours.
  5. Correct the seasonings and olive oil; there should be enough that it looks shiny and moist but not gooey and oily.
  6. Serve garnished with romaine lettuce leaves and scallions. Place a few slices of scallion in a leaf of romaine lettuce, then scoop up the tabbouleh with the lettuce leaf.
  7. Note: the longer the bulgur sits and absorbs the olive oil, lemon juice, tomato, and onion juices, the more it will swell and dominate the salad, so keep that in mind when you prepare this salad. Remember that the proper ratio of parsley to bulgur is about 7 to 1. Many cooks make tabbouleh with a food processor by pulsing in short bursts, although I still prefer the texture of the labor-intensive method of hand-chopping all the ingredients with a large chef's knife.
378 членов добавили этот рецепт в их поваренную книгу.
 

Отзывы 
i'm assuming the fat is so high because she didnt figure it out per serving? she probably just typed in all the ingredients and put the serving as 1 instead of however many it actually was.
user vote
18 май 10 написано членом: sonya76
i love this stuff. i always ordered it as a side dish when at my favorite lebanese restaurant, but it makes a good main course too. the fat is so high because there is 1.5 oz of olive oil in each serving. it mostly all healthy fats, but it does take up most of your daily recommended intake.
user vote
29 мар 10 написано членом: johnmarkfoley
I'm wondering how a dish that has almost 42 grams of fat can be considered a healthy choice? I know the calories are low but the fat is extremely high? Can someone explain.....I love tabbouleh and hate to give it up.
user vote
25 мар 10 написано членом: lala205
Предыдущая 11 до 13 из 13

     
 

Написать отзыв для этого рецепта



Вы должны войти, чтобы оценить этот рецепт. Нажмите здесь, чтобы войти.
 

Найти Больше Рецептов

Фильтровать по Типу Еды

Гарниры Салаты и Соусы для Салатов Обед

Новейшие Рецепты

написано членом: dev4ulya87
Вкусно и полезно, идеально подходит для еды в любое время дня.
написано членом: Дарина Сергеева 1991
Полезный, нежный и простой в приготовлении.
написано членом: albinashain
Влажное, нежное и приятное лакомство с каждым кусочком.
написано членом: milanka89li
Вкусно, легко и быстро.

Добавить Рецепт

Питательная ценность:

В одной порции Tabbouleh 444 калорий.
Классификация калорий: 80% жир, 16% углев, 4% белк.

Пищевая Ценность
Размер Порции
в порции
в порции
Энергетическая ценность
1859 кДж
444 ккал
Жиры
41,37г
Насыщенные Жиры
5,773г
Мононенасыщенные Жиры
29,74г
Полиненасыщенные Жиры
4,594г
Углеводы
18,93г
Сахар
2,77г
Клетчатка
6,7г
Белки
4,35г
Натрий
60мг
Холестерин
0мг
Калий
650мг
22%
от РСК*
(444 кал)
22% РСК
Классификация калорий:
 
Углеводы (16%)
 
Жиры (80%)
 
Белки (4%)

Получить приложение
    
© 2024 FatSecret. Все права защищены.