Важное сообщение
По техническим причинам (сертификат безопасности сайта) пользователи не могут получить доступ к аккаунту FatSecret через сайт.
Пожалуйста воспользуйтесь одним из наших мобильных приложений.
  
 
Добавить в мою Поваренную Книгу
Добавить в Пищевой Дневник
Порции:
4 порция(и)
Время Подготовки:
5 мин
Время приготовления:
25 мин
Виды блюд:
Основные Блюда
Обед
Рейтинг:
Average FatSecret member ranking Средний Рейтинг Членов FatSecret
написано членом: cbella

Sichuan-Style Chicken with Peanuts

Spicy Chinese style chicken that also works perfectly with shrimp, tofu or beef.

Ингредиенты

Способ Приготовления

  1. Combine chicken, rice wine (or sherry), soy sauce, cornstarch and garlic in a medium bowl; mix thoroughly.
  2. When stir-frying chicken, always spread the pieces in the wok and let them cook undisturbed for 1 minute before stirring. This allows the chicken to sear and prevents sticking. To smash the ginger, use the side of a cleaver or chef's knife.
  3. Heat a 14" flat-bottomed wok or large skillet over high heat until a bead of water vaporizes within 1 to 2 seconds of contact. Swirl oil into the pan, add ginger and stir-fry for 10 seconds.
  4. Carefully add the chicken mixture, spreading it out. Cook until the chicken begins to brown, about 1 minute.
  5. Using a spatula, stir-fry for 30 seconds. Spread the chicken out again and cook for 30 seconds. Continue stir-frying until the chicken is lightly browned on all sides, 1 to 2 minutes.
  6. Add snap peas and stir-fry for 1 minute. Stir the Sichuan Sauce, swirl it into the pan and stir-fry until the chicken is just cooked through and the sauce is slightly thickened and glossy, 30 seconds to 1 minute.
  7. Transfer to a platter (discard the ginger) and sprinkle with peanuts and scallions. Serve immediately.
  8. Note: Shao Hsing (or Shaoxing) is a seasoned rice wine. It is available in most Asian specialty markets and some larger supermarkets in the Asian section. An acceptable substitute is dry sherry, sold with other fortified wines in your wine or liquor store. (It is preferred to the “cooking sherry” sold in many supermarkets, which can be surprisingly high in sodium.)
270 членов добавили этот рецепт в их поваренную книгу.
 

Отзывы 
I can't find the amount of szechuan sauce???
user vote
03 мар 11 написано членом: Marykate59

     
 

Написать отзыв для этого рецепта



Вы должны войти, чтобы оценить этот рецепт. Нажмите здесь, чтобы войти.
 

Найти Больше Рецептов

Фильтровать по Типу Еды

Основные Блюда Обед

Новейшие Рецепты

написано членом: мааарчик
Просто, вкусно и малокалорийно.
написано членом: guliada71
Мягкий, пушистый и вкусный.
написано членом: vera bisterfeld
Быстрый, легкий и вкусный завтрак.
написано членом: princess.polina👑
Вкусный и богатый белком рецепт.

Добавить Рецепт

Питательная ценность:

В одной порции Sichuan-Style Chicken with Peanuts 225 калорий.
Классификация калорий: 35% жир, 12% углев, 53% белк.

Пищевая Ценность
Размер Порции
в порции
в порции
Энергетическая ценность
939 кДж
224 ккал
Жиры
8,52г
Насыщенные Жиры
1,377г
Транс-Жиры
Мононенасыщенные Жиры
2,064г
Полиненасыщенные Жиры
1,041г
Углеводы
6,61г
Сахар
2,02г
Клетчатка
1,3г
Белки
28,51г
Натрий
179мг
Холестерин
65мг
Калий
15мг
11%
от РСК*
(224 кал)
11% РСК
Классификация калорий:
 
Углеводы (12%)
 
Жиры (35%)
 
Белки (53%)

Получить приложение
    
© 2024 FatSecret. Все права защищены.