Виды блюд:
Стартеры
Гарниры
Обед
Рейтинг:
Средний Рейтинг Членов FatSecret
|
Similar to an eggplant pizza but with no sauce, and similar to a caprese but with eggplant, it's the best of both worlds.
Ингредиенты
Способ Приготовления
- Slice eggplant to about 1/4" thickness. Sprinkle both sides with salt and let sit and drain in a colander or lay out on paper towels (to pull the moisture to the top which you can then dab off, otherwise you will end up with a soggy dish).
- Spray bottom of a baking dish with non-stick spray and place the eggplant in the dish, sides touching.
- Place a slice of the tomato on top of each slice of eggplant.
- Shred the basil and spread evenly across the tops.
- Drizzle olive oil evenly over all the slices and then sprinkle the mozzarella (more or less to taste) across the slices.
- bake at 350 °F (150 °C) until edges or cheese are slightly brown, about 20 minutes.
- Note: a great way to get in some of those much needed and often neglected vegetables. The light and zesty flavor is summery and refreshing in the winter.
149 членов добавили этот рецепт в их поваренную книгу.
|
Отзывы
I make this, or a variation of this, ALL summer...I call them "Eggplant Napoleons." :) I seperately roast the eggplant and tomato on a sheet pan; both with S&P, EVOO, spalsh of balsamic, dried oregano and tarragon, and red pepper flakes. About 10 min @ 350-375°. I then layer eggplant, fresh mozz slices (which I marinate in a little EVOO/balsamic/S&P/garlic powder/oregano), basil leaf, roasted tomato, mozz slice, Basil leaf, and a drizzle of the mozz marinade; back in oven to get the mozz all golden and melty...about 3-5 min under the broiler. Feel free to grate some fresh Parm before broiling! Soooo good!
05 май 10 написано членом: Michlips
|
This was fantastic. Can you believe that I forgot the olive oil? It didn't even matter because the flavor combinations made up for anything the oil would have added.
02 ноя 09 написано членом: C_from_DC
|
I really liked this. I kept wanting a little marinara sauce of some kind, though... I might try that next time.
Thanks for the great idea!
18 окт 09 написано членом: dylanbiles
|
This is great with really fresh, quality mozzarella. This is another one that's pretty filling and adds in some easy and tasty vegetables.
26 фев 09 написано членом: cokezero1982
|
|
|
|
|
Написать отзыв для этого рецепта
Вы должны войти, чтобы оценить этот рецепт. Нажмите здесь, чтобы войти.
|
|
|
Найти Больше Рецептов
|
Фильтровать по Типу Еды
Стартеры
Гарниры
Обед
Новейшие Рецепты
Полезный, нежный и простой в приготовлении.
|
Влажное, нежное и приятное лакомство с каждым кусочком.
|
Натурально сладкое лакомство для завтрака с нежной текстурой и золотисто-коричневым послевкусием.
|
Прекрасная замена хлеба на завтрак.
|
|
Добавить Рецепт
Питательная ценность:
|
|
В одной порции Eggplant Caprese Bake 141 калорий.
|
|
Классификация калорий: 43% жир, 27% углев, 29% белк. |
|
Пищевая Ценность
Размер Порции
в порции
Энергетическая ценность
589 кДж
141 ккал
Жиры
7,08г
Насыщенные Жиры
0,993г
Транс-Жиры
0г
Мононенасыщенные Жиры
4,963г
Полиненасыщенные Жиры
0,859г
Углеводы
10,04г
Сахар
4,45г
Клетчатка
5,6г
Белки
10,66г
Натрий
215мг
Холестерин
5мг
Калий
422мг
Классификация калорий:
Углеводы (28%)
Жиры (43%)
Белки (29%)
|
|
* На основе РСК из 2000 калорий
|