Время Подготовки: 20 мин
Время приготовления: 40 мин
Рейтинг:
Средний Рейтинг Членов FatSecret
|
написано членом: amryk
Quinoa and Black Beans
A high protein vegetarian dish, good hot or cold, especially the next day.
Ингредиенты
Способ Приготовления
- Rinse quinoa very well to remove bitter coating. Drain and rinse can of black beans. Chop onion, garlic and peppers.
- Heat oil in medium saucepan over medium heat. Stir in onion, garlic and peppers. Sauté until lightly browned.
- Mix quinoa into the saucepan and cover with vegetable broth.
- Season with cumin, curry powder and red pepper flakes, and black pepper. Bring to boil. Cover, reduce heat and simmer for 20 minutes.
- Stir diced tomatoes and black beans into saucepan and continue to simmer about 5 minutes until heated through.
- Optional: Add 1/2 cup chopped fresh cilantro at end.
- Variations: Use 2 cans black beans; use 1 cup frozen corn kernels instead of sweet red peppers; vary seasonings to your taste.
280 членов добавили этот рецепт в их поваренную книгу.
|
Отзывы
Like everyone else, I changed it up a bit to suit my tastes but it was a recipe I'd definitely make again. Very tasty, and simple to make.
23 апр 12 написано членом: poecgal
|
An interesting and spicy variation on quinoa salad which I enjoyed. Some notes:
1. I wouldn't add the garlic quite so early and with so little oil unless you like your garlic burned. I added mine just a minute or two before adding the quinoa.
2. The recipe doesn't say when to add the jalapeno. You should add it in step 2.
3. I added a little of the vegetable stock while sauteeing in step 2, because there's so little oil in the recipe, it helps to keep things from burning.
4. It did indeed make 10 servings, but they are very small servings, a little more than 1/2 cup each. Next time I'll add more veggies to give it more bulk, perhaps celery for texture, green beans or even okra.
5. The recipe calls for no sodium broth, but the nutritional information is calculated using regular broth with plenty of sodium. I thought it needed salt.
29 мар 09 написано членом: sethb
|
I loved this recipe! yummy so good!
12 авг 08 написано членом: CoolBeans
|
tried this recipe today, with a few modifications I did a smaller quantity(used can red kidnet beans, which may be same as US black beans?)less calories too for the tin size I used. Well it turned out great, pretty hot and very very tasty, a greart low calorie nutritious meal. Many thanks to amryk
11 авг 08 написано членом: denni
|
|
|
|
|
Написать отзыв для этого рецепта
Вы должны войти, чтобы оценить этот рецепт. Нажмите здесь, чтобы войти.
|
|
|
Найти Больше Рецептов
|
Фильтровать по Типу Еды
Гарниры
Новейшие Рецепты
Прекрасная замена хлеба на завтрак.
|
Вкусно и полезно, идеально подходит для еды в любое время дня.
|
Рецепт вкусный, воздушный, быстрый и простой.
|
Очень вкусное и питательное блюдо.
|
|
Добавить Рецепт
Питательная ценность:
|
|
В одной порции Quinoa and Black Beans 108 калорий.
|
|
Классификация калорий: 12% жир, 70% углев, 18% белк. |
|
Пищевая Ценность
Размер Порции
в порции
Энергетическая ценность
451 кДж
108 ккал
Жиры
1,5г
Насыщенные Жиры
0,198г
Мононенасыщенные Жиры
0,588г
Полиненасыщенные Жиры
0,468г
Углеводы
19,44г
Сахар
1,74г
Клетчатка
4,4г
Белки
5,1г
Натрий
646мг
Холестерин
0мг
Калий
333мг
Классификация калорий:
Углеводы (70%)
Жиры (12%)
Белки (18%)
|
|
* На основе РСК из 2000 калорий
|